ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

ΤΑ 400 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ...!!!

 

 ΤΑ 400 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ...!!!



     Το δημόσιο χρέος είναι το συνολικό χρέος που ένα κράτος διατηρεί με ιδιώτες επενδυτές ή με άλλη χώρα.  Το συνολικό δημόσιο χρέος μιας χώρας είναι το χρέος ολόκληρου του συνόλου των δημοσίων διοικήσεων.
     
Όταν ένα κράτος υφίσταται δημόσιο έλλειμμα επειδή έχει ξοδέψει περισσότερα από όσα έχει εισπράξει, πρέπει να βρει πηγή εξωτερικής χρηματοδότησης και για αυτό εκδίδει χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία. Το πιο συνηθισμένο είναι ότι ένα κράτος χρηματοδοτεί αυτό το έλλειμμα με την έκδοση χρεωστικών τίτλων (ταμειακούς λογαριασμούς, ομόλογα ή υποχρεώσεις).


     Το επιτόκιο για αυτά τα θέματα θα εξαρτηθεί από την εμπιστοσύνη που έχουν οι αγορές ότι το κράτος θα επιστρέψει τα χρήματα στους επενδυτές. Οι οργανισμοί αξιολόγησης σημειώνουν την πιθανότητα πληρωμής και την πιστοληπτική ικανότητα της κάθε χώρας που δανείζεται.
   
  Αυτό που παρατηρούμε στη χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια της δήθεν αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι ότι το χρέος συνεχώς αυξάνει από κάθε κυβέρνηση που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου (βλέπε παρακάτω γράφημα).


  
   Στον παρακάτω πίνακα (Γράφημα 4) βλέπουμε την απότομη μείωση του δημοσίου χρέους δηλαδή την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων που διακρατούσε ο ιδιωτικός τομέας με νέα ομόλογα, με παράλληλη περικοπή της ονομαστικής αξίας κατά 50%...!!!  Ήταν το γνωστό «κούρεμα» ή PSI, που αποτελεί την αγριότερη παρέμβαση σε οικονομία και την εφιαλτικότερη λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας, των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.



     Στις 31 Δεκεμβρίου 2022 το Ελληνικό δημόσιο χρέος της Κεντρικής Διοίκησης έσπασε το φράγμα των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ ένα ψυχολογικό όριο που με τις επικίνδυνες κι επιζήμιες μνημονιακές κυβερνήσεις 


     Παρακάτω οι πίνακες από την επίσημη ιστοσελίδα του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. (Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) που φαίνεται η πορεία του Δημοσίου Χρέους τους τελευταίους 14 μήνες:




 


Στον παρακάτω πίνακα όπως εμφανίζονται τα 600 δις δολλάρια που κατέθεσε ο πρόεδρος του Πολιτικού Φορέα "Ελληνων Συνελευσις" Αρτέμης Σώρρας, στους οκτώ τελευταίους προϋπολογισμούς ...

Η λύση είναι μπροστά μας αρκεί να ενωθούμε ως Έθνος και να κάνουμε διαχείριση του πλούτου μας ...




Άρθρο του Χωλίδη Κωνσταντίνου

     Διαβάστε παρακάτω την Ιδρυτική Διακήρυξη του Πολιτικού Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ που είναι μια καταγγελία για το ότι αποκρουστικό και μη φυσιολογικό βιώνουμε σήμερα και αμέσως μετά οι Προγραμματικές Δηλώσεις...


























ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ...!!!
 
 
 
 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

1. ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr

2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr

3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr

4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr

=======================

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:https://ypomnima.artemis-sorras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Post Top Ad