Πως θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς στον στρατιώτη που καλείται να φυλάξει την μητέρα πατρίδα από τον εξ ανατολής επεκτατισμό, ότι οι στολές που φοράει προέρχονται από τον ίδιο τον “εχθρό”;;; Κάτι τέτοιο μάλλον μόνο στην Ελλάδα του μνημονίου θα μπορούσε να συμβαίνει…
Την πραγματικότητα αυτή δεν την επιβεβαιώνει μια απλή φήμη ή μερικές ανώνυμες πληροφορίες… Την επιβεβαιώνει πανεπιστημιακός καθηγητής. Με άρθρο του στο liberal ο καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας. Αναφέρει χαρακτηριστικά :
ΤΟ 2000 Η ΧΩΡΑ ΕΙΧΕ 60 ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΝΗΜΑ ΑΠΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΡΟΥΧΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟ, Ο ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ. ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΜΑΣ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΡΙΩΣ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ 350 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 1,5 ΔΙΣ! ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΔΑΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 1980.
Είναι φυσικά απορίας άξιον ποιος και πότε αποφάσισε να αναθέσει σε Τούρκους την κατασκευή των στολών του Ελληνικού Στρατού… Την ίδια στιγμή εργοστάσια που κάποιοι πολιτικοί εγκαινίαζαν με μεγάλη χαρά…δεν λειτουργούν…σαν και αυτό της Ορεστιάδας, που θα μπορούσε να παράγει τις στολές.
Ο καθηγητής κ. Κουρέτας στο άρθρο του επισημαίνει μεταξύ άλλων και τα εξής:
ΑΠΟ ΤΑ 27 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 2014, ΤΑ 10 ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ, 5 ΔΙΣ. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ 1 ΔΙΣ ΨΑΡΙΑ ( ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ), 4 ΔΙΣ. ΤΡΟΦΙΜΑ, 1 ΔΙΣ. ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 35 % ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ. ΑΡΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΜΕΡΙΚΟΙ «ΕΞΥΠΝΟΙ» ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ START-UPS.
ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΜΩΣ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΙ ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ (ΤΟΝ ΟΡΟ START-UP ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΤΟ 1995), ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΤΟΜΕΑ ΟΜΩΣ; ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ; Η ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ; ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ:
1. ΕΙΤΕ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ, ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΕΛΚΥΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΙΚΑΝΩΝ ΝΑ ΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ
2. ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΞΑΧΘΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ, ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ), ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.
Newsroom Alexpoli.gr
ΠΗΓΗ:evrosonline.gr